Åka buggy i Natal

I Brasiliens nordöstra del ligger kuststaden Natal, som är huvudstad i den vackra och soliga delstaten Rio Grande do Norte och du kan läsa mer på natal.nu. Natal ses som ett lugnare och mer avspänt alternativ jämfört med många andra av Brasiliens mer välbesökta städer, men låt dig inte luras; staden kan bjuda på både ett och annat äventyr, bara du vet var du ska leta.buggy i Natal

Det som kanske lockar flest besökare till Natal är de närliggande stränderna, som både är vackra och många till antalet. Stränderna är ofta väldigt långa, och ibland kan det vara en bit emellan dem, så vill du utforska ett flertal av dem är det klokt att inte gå till fots utan istället nyttja någon form av fordon. Ett populärt alternativ bland både lokala och internationella turister är att hyra en buggy med förare som kan köra runt på och mellan stränderna, så att du får se så mycket som möjligt.

Turerna går givetvis längsmed kusten, både norrut och söderut, och låter dig se vita stränder, blå laguner och gröna skogsområden. Turen kan hålla på nästan hela dagen, beroende på hur många gånger ni stannar och hur länge; du bestämmer tillsammans med chauffören om du vill stanna ett litet tag på någon särskild plats, så att du i lugn och ro kan insupa atmosfären och kanske ta några bilder. Det är helt okej att be om ett stopp bara för att bada, så kom ihåg badkläder och handduk!

För den särskilt äventyrlige finns det ofta aktiviteter längs rutten, som till exempel ger dig möjlighet att prova på spännande saker som ziplining och sandboarding, men är man lite mer bekväm av sig så finns det ett flertal små barer längs stränderna, där du kan varva ner med en kokosnötsdrink. Något som är värt att ha i bakhuvudet är att förarna ibland inte kan engelska, men det är oftast inga problem att kommunicera med hjälp av gester.