Den som är med i facket kan bo billigt i Italien!

Det kostar en hel del att semesterfira. Som vanlig 8-16 knegare kan semesterplanerna lätt göra hål i budgeten om man inte är aktsam.  Men det finns saker att spara in på.  Något som inte alla känner till är att det som medlemsförmån hos flera fackförbund faktiskt finns möjlighet att boka billigare boende både i och utanför Sverige.

I förstahand gäller detta särskilda resorter som exempelvis Riva del Sole i Toscana Italien.  Fackmedlemmar har möjlighet att boka sin vistelse till rabatterat pris, men det gäller att vara ut i god tid, eftersom Riva del Sole är ett populärt semestermål. En trevlig sak med ett sådant boende är att du även får chans att träffa och umgås med andra semestrande svenskar.

Skulle Riva del Sole vara fullbelagt kan Neapels La Serra vara ett alternativ.  La Serra är precis som Riva Del Sole svenskägt och erbjuder härliga stränder med solstolar, pool, möjlighet att hyra kanot och god mat.  Därutöver finns det mängder av spännande utflyktsmål att besöka denna del av Italien.

Rabatt hos fackförbund på boende även i Sverige

Om du fördrar att semestra i Sverigekarta över Sverige, finns det pengar att spara genom boka ditt boende genom facket. Flera kurs- och lägergårdar runt om i Sverige har särskilda avtal med fackförbund som gör det möjligt för dess medlemmar att bo där billigt. Utöver dessa större gårdar, äger även vissa fackförbund stugor och mindre semestervillor vilka kan bokas under en eller flera veckor.