Provflyg helikopter

En upplevelse som få upplevt är att flyga helikopter. Det kostar ca 1000kr per person om tre personer samtidigt åker med i helikoptern. Då får man exempelvis en guidad tur över Stockholm i 30 minuter. Tar man ännu ett steg så finns möjligheten att till och med provflyga helikoptern. En upplevelse utöver det vanliga och ett ”måste” att ge till flygentusiasten. Men smakar det så kostar det – Räkna med en kostnad på ca 4000kr för att sitta bakom spakarna i ca 30 minuter. Möjligheten finns däremot till delbetalning för de som inte har kontanter eller vill låna pengar ett par månader.

Provflygningen

Eftersom tanken är att du ska sitta bakom spakarna och styra helikoptern på egen hand krävs först en viss teoretisk utbildning. Man behöver däremot inte vara orolig för att göra fel – i helikoptern finns dubbelkommande precis som på övningskörningsbilar.

När du är varm i kläderna får du testa på att starta, landa och flyga helikoptern. Självklart även hovra, köra framåt och bakåt samt sväva bara någon enstaka meter ovanför markytan.

Upplevelsen anpassas helt och hållet utifrån hur mycket kunskaper som personen har inom området. Den som exempelvis tidigare testat på att köra helikopter kan få en lite mer utmanande upplevelse mot de som aldrig suttit i en helikopter tidigare.

Delbetala vid större kostnader

Flera av de upplevelseföretag som erbjuder denna upplevelse erbjuder även delbetalning. Det kan vara ett bra sätt att klara av utgiften då en helikoptertur trots allt kostar en hel del. Ett av företagen som erbjuder delbetalning är Upplevelsepresent.com. Detta sker då i ett samarbete med Klarna.

Man betalar minst 1/24 av hela beloppet men minst 50kr. Varje månad tillkommer en fakturaavgift på 29kr. Årsräntan är 19,9%. Vid ett köp på 10.000kr innebär detta en effektiv ränta på 29,22%.

Läs mer på Klarna.se