Spökvandring

SpökvandringÄr man på jakt efter ett riktigt kusligt äventyr, kan en spökvandring vara ett mycket spännande alternativ. De guidade vandringarna kan man ta i flera olika städer, bland annat i Stockholm, Kalmar, Malmö och Göteborg. Förutom att resa håret i nacken på deltagaren bjuder turen även på en intressant historielektion då de hålls på platser som omgivs av just mycket historia.

Ge spökvandring i present

En spökvandring kan vara rolig present till en vän eller familjemedlem. Man köper helt enkelt ett presentkort på upplevelsen, så får mottagaren själv boka en dag och tid som passar bra. Vanligtvis sker turerna året runt, antingen varje eller varannan vecka beroende på vilken stad man bor i.

Spökvandringarna finns i både längre och kortare varianter. Vanligtvis dröjer dock själva vandringen i ungefär en och en halv timme.

Kombinera med middag

Turen kan också kombineras middag för en riktig helkväll. Väljer man det här alternativet beräknas hela upplevelsen ungefär dröja 4 timmar. Middagen kan ätas både innan eller efter turen och kan fungera som antingen trevlig uppvärmning till turen, eller som en perfekt avslutning på den.

Alternativet med middag kan väljas på de flesta orter – Stockholm, Malmö och Göteborg är några exempel. I Stockholm äter man middagen på anrika Stortorgskällaren, i Malmö hos Rådhuskällaren och i Göteborg på den trevliga Lilla Torgets Vinkrog. Alla middagar är trerätters.

Urval av priser

Stockholm: Utan middag 200 kr per person. Med middag 595 kronor per person.

Göteborg: Utan middag 200 kr per person. Med middag 695 kronor per peson.

Malmö: Utan middag 200 kr per person. Med middag 695 kronor per peson.

Ofta är det dock roligast att ta med vänner och familj på en sådan här upplevelse, och blir man många kan man ofta få ett paketpris som blir billigare än priset per person.