Stockholm Maraton

ASICS Stockholm Marathon äger rum en lördag i slutet på Maj eller början på Juni. Det är en spännande tävling i en vacker stad med cirka 21.500 löpare från hela världen.
Detta är ett av de stora idrottsevenemangen i Sverige med hundratusentals åskådare längs vägen som hejar på deltagarna. Vid målet, i den klassiska Olympiastadion från 1912, hälsar entusiastiska fans på löparna när de kämpar sig i mål.
Både före och efter loppet finns det en hel del festligheter som hjälper till att se till att alla löpare tillsammans är i en glad atmosfär. En hel del kommersiella jippon finns också i anknytning till loppet och löparutrustning säljs till höger och till vänster. På www.sport-bh.nu kan du se en del av de löparprodukter som är populära just nu. Med nästan 7.500 internationella löpare från mer än 80 länder i ASICS Stockholm Marathon är det också en mångkulturell festival.stockholm_marathon

Välkommen till Stockholm och en av världens vackraste huvudstäder. Byggd på 14 öar runt en av Europas största och bäst bevarade medeltida stadskärnor, har den svenska huvudstaden utmärkt läge, med fantastisk och mycket varierande landskap i varje riktning.
Strax utanför staden, är skärgården av 24.000 öar som väntar på att utforskas.
Sveriges huvudstad är kontrasternas stad – vatten och öar, historia och innovation, småstad och storstad, långa ljusa sommarnätter och korta vinterdagar.
Tack vare stadens kompakta storlek, kan du se och göra det mesta i en kort tid – vilket gör det till ett perfekt resmål för stadssemestrar eller längre vistelser.
Stockholm är en tredjedel vatten, en tredjedel grönt bälte och en tredjedel stad. Djurgården, världens första nationalstadspark, ligger bara en kort promenad från innerstaden.

Men tillbaka till Stockholm Maraton. Tävlingen startar kl 12.00 på Lidingövägen, strax utanför Olympiastadion. Löparna kommer att delas in i två grupper som börjar med 10 minuters intervall. Banan är i princip två varv genom de centrala delarna av Stockholm. Omgivningarna varierar från skogen i den kungliga parken Djurgården till gatorna i en storstad.
Banan passerar byggnader som Kungliga Slottet, Stadshuset, Kungliga Operan och Rosenbad. Banan är en av de mest natursköna i världen.
Mycket av loppet går vackert längs vattnet. När löparna passerar Västerbron, kommer löparna njuta av en fantastisk utsikt över en stad med byggnader i ålder från medeltiden till nutid. Höjdskillnaden mellan den högsta och den lägsta punkten på banan är 29 meter.