Wildlife tour utanför Västerås

Utanför Västerås hittar du en 4-dagars djurlivsturné i Bergslagens skogar med fokus på älg, bäver, varg och valfria brunbjörnsuflykter.

Under slutet av sommarsäsongen (juli – september) erbjudes du goda chanser att se älg och bäver och höra vargarna yla i deras naturliga miljö. Tillsammans med erfarna guider ger du dig iväg på en 4-dagars tur till Bergslagens skogar, en av de bästa platserna i Sverige för att titta på vilda djur. Denna tur involverar olika promenader, bil och båtlivsutflykter vilket innebär att du kommer att få tillbringa mycket tid ute i naturen. Men du har alltid tillgång till ett rum på ett av våra pensionat där du kan sova bekvämt mellan guidade utflykter. Den följande turen är utformad för att göra det mesta av din vilda djursemester under sommarsäsongen. Inför utflykten rekommenderar vi att du bokar ett hotell i Västerås så har du nära till utflyktens start.titta på bäver och älg utanför Västerås

• Stor chans att se älg och bäver och höra vargarna yla
• Lär dig mer om Sveriges vilda djur från erfarna guider
• Mysiga familjedrivna pensionat med lokal mat
• Tillbringa natten i vargreviret
• Bildspel med forskare vid Grimsö forskningsstation

Dag 1 Ankomst i Bergslagens skog, titta på bäver.

Möt upp med din guide på eftermiddagen. Du sitter ner för lite information om turnén, liksom en introduktion till Sveriges djurliv. Sedan beger du dig ut på en bäverutflykt med en gummibåt med elmotor som ökar våra chanser att komma nära bävrarna under solnedgången. På kvällen är du vid sjön och håller utkik efter bäver och sedan en utomhusmiddag på en ö. Natt på pensionat.

Dag 2 Bergslagens skog, titta på älg.

Morgonvila och tid att utforska på egen hand. Du har tillgång till både älg och bävrar som ofta syns nära pensionatet. Lunch på pensionatet. Sent på eftermiddagen åker du till en närliggande sjö för en utomhusmiddag innan du beger dig ut för titta på älg. Ett alternativ för bättre fototillfällen är att välja att tillbringa kvällen i en av de specialbyggda älg eller bävertälten. Natt på pensionat.

Dag 3 Bergslagens skog, Varg som tjuter utflykt.

Efter frukost har du lite ledig tid att utforska området på egen hand. Lunch på pensionat. Efter lunch besöker du Grimsö forskarstation där du välkomnas av en av Sveriges främsta vargforskare som ger dig en fördjupad föreläsning om vargar. Sent på eftermiddagen beger vi oss ut till det närliggande vargreviret och inrättar ett läger i vargreviret. Vi äter en utomhusmiddag vid elden och sedan tillbringar du kvällen och natten med att titta på och lyssna efter vargar. Efter en sen utekväll vi få sova i ett traditionellt tält med varma sovsäckar.

Dag 4 Avresedag

Morgonutflykt i vargreviret. Efter en lång natt går du tillbaka till boendet för dusch, vila och brunch. Avgång eller lägga till extra valfria dagar för att titta på björn. Vill du ha mer info om denna utflykt utanför Västerås kan du klicka här.